mandag 29. september 2014

En film om en vei. En vei om en film.

For en liten stund siden, det vil nærmere sagt si i januar dette året, da vinteren var på sitt mørkeste og det samme var jeg, forsøkte jeg meg på en konkurranse. Jeg lette etter noe som kunne vise vei, nye begynnelser, et lys i et forholdsvis skumt landskap.
På den tiden hadde jeg blitt tvunget til å si farvel til et menneske med stor betydning for meg. Så jeg var i sorg da jeg skrev inn noen ord til denne konkurransen i håp om å finne noe bra.

Jeg vant. En plass på et kurs med morsomme og tøffe damer som skjønte noe om å føle seg utilstrekkelig. Tenk. Jeg vant en reise til meg selv. Sammen med andre. En magisk og helt virkelig reise som fremdeles skjer. Jeg er viktig for meg, lærte jeg. Overvekt er symptomer på noe annet.

Hæ? Er ikke jeg det mest håpløse i to sko som aldri fikser det som gjelder for å være vellykket da?

Jeg begynte på kurs. Jeg skrev ned min historie. Jeg gråt og jeg lo. Jeg kjeftet. Var både fin og ufin. Skrev litt til. Mediterte og tenkte, lærte og forsto på en helt annen måte enn før. Hvem jeg var, var ikke lenger spørsmålet. Hvordan håndterer jeg mitt liv, ble viktigere.

Det viktigste jeg lærte, som jeg skal lære enda mer om, er: Nåde for meg selv. Jeg jobber med å ta i mot når den er fra deg.

Så slik er det. Jeg er som jeg er, jeg går fremdeles veien, skritt for skritt. Det som tar tid å dra på seg tar tid å dra av seg. 


Håper dette er til inspirasjon om du trenger nåde. Til deg selv, fra deg selv. Sammen med andre.