fredag 11. september 2009

En herre med bart


Det sies at når man mister en sans, så kan andre sanser forsterkes.

Akkurat slik har det blitt for Blindemann. Han ble gradvis blind for noen år siden og i samme takt økte smakssansen hans voldsomt. Nå kan han for eksempel smake greit forskjell mellom skinke fra ulike leverandører og mellom friske og pillede reker. Det siste er kanskje ikke så vanskelig for noen, men Blindemann er ekspert på reker, altså.

Hørselen er ikke så verst den heller. Om han har vært på lang reise, det vil si bort til naboen, hører han lett om et Flokkemedlem bak lukkede dører og vinduer åpner en boks. Da snubleløper han så godt han kan bort til kjøkkenvinduet og brøler ut sin armod, det kunne faktisk hende det var noe annet enn ananas! Og Flokken klarer aldri å motstå den lille herren. De svakeste av dem lar han sogar få sitte litt på kjøkkenbordet om verden har vært litt hard mot en miniløve med sjarmant gange.

Og der ligger sakens kjerne. Blindemann synes ikke han er så katt. Han glemte visst det da han ikke kunne se seg selv lenger. Han vil sove på puta med dyna bredd godt over seg, han vil ha tallerken og kopp og han vil være sammen absolutt overalt. Og når han får viljen sin belønner og gleder han alle med sine høye durelyder. Ingen vet så mye om konsekvensene om masekråka ikke får viljen sin, det har nok aldri skjedd.

Når middagen står på bordet er det fast takst å kjenne to labber i fanget. Alle kjenner det etter tur. Så begynner det å stikke små ører over bordkanten litt sånn her og der. Og hjelper ikke det, dures det VELDIG høyt i tilfelle noen har gått glipp av de faste prosedyrene. Den rolige faren undrer seg stadig over hvordan katterakkern kan vite hvilken stol som blir forlatt om noen skulle finne på å gå fra bordet. For på et sekund sitter Blindmann på stolen og er klar som et egg med store øyne som stirrer ut i intet, påny dirrende overbevist om at denne gangen blir det servert noe skikkelig godt for en sulten stakkar. Og som oftest er det en god strategi.

Om noen skulle lure på hvem sjefen i Flokken er, finnes det ingen tvil i Blindemann. Det er det farlige jungeldyret som kaster seg ut i farer for sin familie, det er han som prøvesmaker enhver skinke og reke og det er han som passer på at alle får en visitt om natta. Det er slitsomt å være sjef, noen frynsegoder må man regne med!