fredag 1. april 2011

Aprilsmil

Den urolige moren bryr seg ikke om den nyankommede snøen, å neida! Hun snur seg vekk fra vinduet, ser i stedet på det blomstrete gulvteppet hun daglig frydes over i påvente av at det skal blomstre ute i stedet. Hun hvisker til Blindemann at hun lar seg jammen ikke lure. Våren lovet henne sin tilstedeværelse uansett hva Kong Vinter måtte finne på av krumspring i siste liten ,han måtte jo vise muskler så ingen skulle være i tvil om hans styrke. Den urolige moren hadde lyst å rope ut vinduet at hun visste godt hvor sterk han var, men hun gjorde det ikke siden hun ikke så ut av vinduer. I dag.

Det er blitt april. Hun liker april. Nå kan godt tiden bremse litt, måtte våren og sommeren vare lenge, lenge! Hun tenker selvsagt på is ved vannet og furutopper mot blå himmel, men også på at hun og Den ekte mannen har sitt eget jubileum i sommer og det er fint å tenke på nå som startskuddet for varmere tider er gått.

I tillegg til april er det fredag i dag. Og i tillegg til fredag er det noe som involverer 22 menner på gress og en ball, som skjer. Den urolige moren har enda ikke forstått det morsomme i det, men siden Den ekte mannen insisterer på et engasjement får hun bli med han til valplassen i dag. Hun og Blindemann kunne kanskje tenkt seg sofa og lys og kos og sånt, men det var egentlig mest fordi hun skulle gjøre det rent og pent til helga i dag og det har hun overhodet ikke gjort, så da blir det å se på uorden et annet sted.
Hun kan gjøre fornuftige husting i morgen. Tror hun. Eller en annen dag i april.

Så derfor: God helg til alle, nyt den med eller uten ball.