fredag 11. desember 2009

11. desember


Det er den fineste dagen i uka i dag. Fredag. Den urolige moren har en haug med ærender og oppgaver, den ene mer hyggelig enn den andre. Hun skal på førjulslunsj. Ikke en sånn der julen står i fokus, men hun skal møte en gammel venn og hvile litt i ny og gammel energi. Hun gleder seg.

Litt senere skal hun kjøre Mumlejenta til danskebussen, hun er en ekte demonstrant og skal utvise sin mening i København i helga. Den urolige moren er utrolig urolig, men har vært nødt for å klippe i mammastrengen og slippe sin selvstendige Mumlis avgårde. Hun tenker tanker om at bilen må være i nærheten i helga i tilfelle hun må bråkjøre til Danmark for å løslate noen.

- Kjære allverden hvor mye rart en skal få oppleve som mor, tenker hun mens hun pakker ned en ekstra refleksbrikke og legger ved en lapp om at den lille ungen må være forsiktig der ute, mamma venter hjemme med fyr i peisen.

Så er det Hoppegutt som skal til Bestemor og Bestefar for å bake julekaker og det høres så koselig ut, særlig koselig er det å få med vakre kaker hjem som de voksne beskyldes for å spise opp mens Hoppegutt sover. Og det er litt sant.

Den ekte mannen skal ut på spillejobb og det betyr...at Den urolige moren skal være helt alene for seg selv! Jojo, Blindemann og Sverd og de to andre småfjollepusekattene til barna, unnskyld ungdommene, er jo også der.
Men herrefredogjemeni, hva skal hun da finne på?

Forslag 1: Vaske (ja jøss)(Men veldig fornuftig da)
Forslag 2: Sette seg rett ned og kope inn i fjernsynsruta (Man blir veldig godterisjuk av det da)
Forslag 3: Invitere noen på rødvin og småpludder, tenne lys og sette på noe fin musikk og bare flyte med og det er akkurat det blir, ingen grunn til å lure mer for alle andre forslag er så utelukket atte fy.

Den urolige moren ønsker alle en julekonfekt av en fredag. Vakker og mørk på utsiden, smakfull, søt, lun og litt pirrende i midten.

God 11. desember!