fredag 4. desember 2009

4. desember!


Den urolige moren har et barn som er født den 1. og et som er født den 4. Og det er hun veldig stolt av. Hennes eget tall er nemlig 14.
I dag er det den 4. dagen julemåneden og det betyr at Hoppegutt har sin dag, sitt jubileum og sin høytidsdag. Det er ikke noe småtteri å feire hvor lenge en har vært på jorda. I 13 år har han vandret omkring her, satt spor etter seg og fått mennesker han møter til å smile.

Dagen startet med sang og latter på sengekanten, akkurat som det skal være. De stablet seg opp trappa i mørket og vekket opp både Sverd og Blindemann på sin ferd. Og et smilende og bustete fjes dukket fram fra dyna. Der en gutt la seg i går, våknet en ungdom i dag da de stemte i med rustne morgenstemmer for å hylle en bursdagshelt.

Den urolige moren så på gutten sin, hvordan kunne det ha seg at hun var så heldig å få lov å bli kjent med akkurat han? Utenfor vinduet snødde det og hun tenkte på en kald vinterførjulsmorgen for 13 år siden da Hoppegutt var klar for å møte verden med sine store grønne øyne og sin trillende latter som gjorde at Den urolige moren måtte le selv om det ikke var like morsomt for henne alltid som for Hoppegutt og hans like. Hans dyphet og filosofiske evner hadde slått moren hans som bemerkelsesverdige mer enn en gang. Fine gutten! Heldig er den prinsessen som en dag skal vinne denne prinsen og hans katt og kongerike. Den urolige moren hadde ofte tenkt at hun måtte oppføre seg skikkelig siden ukepressen og andre instanser hadde satt ut rykter om at man valgte partner etter hvordan foreldrene var. Huttetu!

I dag skal Hoppegutt ha fest for å feire sin inngang gjennom tenåringsporten. Den urolige moren har bedt Husnissen passe godt på, med litt hjelp fra Mumlesøster som sitter klar med kikkert og vaktkatt i huset sitt.

Det er en helt spesiell dag i juletiden dette her. Hoppegutt er blitt til Hoppeungdom!

God førjulstid, i dag er det lov å kose seg ekstra! Hurra for alle som er født, særlig Hoppegutt og søstern hans. Og Blindemann da. For ikke å snakke om Den ekte mannen. Og når hun er i gang...Storflokken er hun veldig glad er født. Hun må ikke glemme alle venner og naboer og tanter og fugler og...

Fint at vi er født! God 4. desember!