torsdag 3. desember 2009

3. desember


Julestemning, hva er det egentlig?
Den urolige moren har tenkt litt på det. Kanskje det rett og slett er behovet for noe varmt og fargerikt etter lang tids venting på noe godt? Det er lenge siden blomstene anget og sloss om oppmerksomheten fra veikanten og vi hadde friheten til å bade i synet av hele herligheten. Sommeren har fargene og luktene, hvorfor skal ikke vinteren ha samme privilegium?
Det har den jo selvfølgelig, men det er jo ikke så lett for naturen å by på samme show siden snøen er hvit og slett og lun i all sin kulde. Det er slett ikke verst å bivåne trærnes underlige skikkelser under snødekke i månelyset heller, det skal sies, men fargene er ikke der.
Vi mennesker er heldigvis lure og litt av noen kriseløsere så vi tar skjeen i vår egen kreative hånd og lager jul, lysfest og dufteksplosjonstid.
Og det er nå.
I dag er den 3. dagen inn i julemåneden og Den urolige moren har laget sitt eget lille rede ved peisen. Boka med skolepensum ligger der ufyselig oppmerksomhetssyk, og det nytter ikke å ignorere dens hav av kunnskap. I dag skal hun til pers og vise fram hva hun kan, så det er ingen bønn. Kunnskapen skal dyttes inn og skylles ned med kakao og mandariner.

I morgen er det forresten jubileum i Flokkehuset igjen. Hun gleder seg til sang og bursdagsritualer, men det er i morgen. Ikke så lett å glemme det forresten, bursdagsforventningene dirrer i hele huset. Jubilanten flakser rundt med nisselue og
ønskelister som varierer etter hukommelse og tro på foreldres lommebok.

I stedet for å lure så fælt på hva julestemning er, vil Den urolige moren forsøke å kjenne litt etter. Den er jo der samme hva hun måtte finne på snurre tankene inn i.

Ha en velduftende og fargerik 3. desember alle sammen!