tirsdag 29. desember 2009

Minuttet


Det er en kald dag utenfor Flokkeheimen og husets beboere sitter klokelig innenfor veggene siden det hadde vært litt uklokt å sitte utenfor i denne kulda.

Den urolige moren har lagt seg under lagvis med tepper på tenkeplassen sin og der har hun fått selskap av en forkjølelse med nogo attåt.
Det er ikke noe moro å være hanglete, men når Den ekte mannen byr på koser, kakao og armekroker så er det ikke så verst likevel.

Det er hverdagsfølelse og hun skal en tur til byen. Hadde hun vært helt frisk og i slaget skulle hun tatt toget, men den leie forkjølelsen har sikkert ikke godt av det, heldigvis hadde hun bil. Heldigvis.
Det toget altså. Hun hørte for noen dager siden at en eller annen i det fjerne snakket om den gode følelsen av å bare sette seg inn i en kupè og bare la seg transportere fra A til B. I himmelens navn, er folk gale?! Det er jo skummelt. Tenk om...?

Den urolige moren må stoppe opp. Verktøykassa! Den har hun snakket om før og akkurat den kassa er helt uvurderlig på noen dager, i noen situasjoner. Den er også litt skummel å finne fram siden den betyr at hun må utfordre, men i dag er det jo denne leie forkjølelsen som ikke vil på toget og da er det jo greit å bare titte litt oppi for sikkerthets skyld.

Hun roter seg forbi pusteøvelsen og løfter litt på slapp-av-trikset. Under der er den hun er ute etter, Minuttet.
I et minutt skal hun si alt som er så skummelt at fy, og ingenting er ille nok. Ut med det, en to, tre!:

Toget kan spore av, det kan hende det ikke klarer å få opp dørene sine, tenk om hun blir syk, herregud hva skal hun da gjøre, tenk om konduktøren glemmer hvor bremsen er, tenk om skinnene ikke vil mer, tenk om hun blir syk og...det har hun sagt ja, tenk om hun aldri kommer av og tenk om hun blir syyyyyk! Hvor skal hun gjemme seg da? Og tenk om toget ikke vil ha henne på. Tenk om hun er en sånn som ikke toget liker, tenk om hun blir både syk og toget ikke vil være en venn?

Minuttet er over.

Hun sitter under teppene med den ene hånda i den andre og skjønner at tog er tog. Det er hverken venn eller uvenn. Så det var slik fatt, ja. Hun er redd for at hun skal bli glemt og oversett om det skulle skje henne noe. På et minutt var DET avslørt.

Da vet hun hva hun må. Men ikke i dag. I dag er hun tross alt forkjøla og forkjølelser liker ikke tog.

Kan du fortelle noe fint om tog?