fredag 29. januar 2010

Et Hippla! til Den urolige moren og ørkenvennen

Fredag igjen. Og hopp og sprett og fallerallera!

Nå er selv reklamene på tv hyggelige å se på. Det er litt av et tegn. Hva det helt betyr er ikke Den urolige moren sikker på, men noe er det.
I dag har hun har vært flink til å måke snø og hatt ei god venninne på besøk. Kaffetrakteren var rødglødende og som vanlig var det kjempetrivelig å skravle og le. Og felle en tåre over hvor godt det er med Vemod. Vennen Vemod.
I akseptet over alt som ikke ble som drømmen krevde i en alder av kanskje 8 år, bor en deilig ro. Det er greit det. Det er greit at hun og venninnen ikke bor i slott med spir og at de ikke har lange fletter til å kaste utfor balkongkanten til drømmeprinsen. De har hver sin drømmeprins uansett. Og hvert sitt slott også, for den saks skyld.
De har mer også. De har fått gaven over å se seg selv som to tørstende i en het ørken. Det er virkelig noe. De ser at de sleper seg framover på bare knokene med bena slepende etter seg, de ser at vannet er midlertidig utenfor rekkevidde og at de er svært usexige i den stillingen. De ler høyt av egne offerroller og ler høyt av hvor slanke og spreke ben de skal ha når de elegant skal bykse over alle haugene med sand i den dumme ørkenen de selv har satt seg i. Men først må de gi seg selv vann til å gro i.
Og hvordan gjør man det?

De har tullet med å sende ungene på feriekoloni og seg selv på spa. Hver måned. De har bestemt seg for at det muligens er for lite vin og for mye sofasitting. Og at de lever bare en gang så vidt de vet. Thelma og Louise har fått konkurrenter.
Vel, de skal ikke stikke av noe sted, men de vet at energibomber trenges på hvite vinterdager med gjøremålene skrikende langt oppetter ørene. Den urolige moren vet hva hun vil i hvertfall.
Hun skal lese! Hun skal snuse på appelsiner og tilbringe mer tid  med Aksept og Vemod. Kanskje hun inviterer flere med også. Gjestelisten er lang og det trenges om man skal komme seg ut av en ørken med sand av  hverdager.

Hun har hørt at det enkleste ofte er det beste, så hun starter i dag med å bestemme seg for en bok og med å lete fram vinopptrekkeren.
Det kommer tross alt gjester allerede i kveld. Tjo-bing!

Har du også noen du kan dele kaffe og kjøkkenbordstid med? Håper det.
God helg!