fredag 1. januar 2010

Fint nytt år


Da var den gamle årskalenderen til Flokken lagt i bunken sammen med de andre. År etter år ligger oppå hverandre i skuffen og minner om tidligere tannlegeavtaler og foreldremøter, spillejobber og bursdager.
Den nye skal henges opp så fort den er kjøpt inn, og den vil fylles med ymse opplegg og avtaler som et år vanligvis skal inneholde. Kanskje det vil stå ting der som aldri før er skrevet i deres kalender? Noe spennende og morsomt?

Hun har en fin liten egen kalender. En hun får hvert år av sin svigermor, men den skal ingen skrive i. Den er full av kunst og er til inspirasjon om man skulle slumpe til å tro at man ikke kan noe. Det er gøy å rive av et ark for hver måned, da er de dagene gjort, liksom.

Den urolige moren satt og tittet ut av kjøkkenvinduet sitt. Der ute hadde hun jo hengt opp julenek og meiseboller i passende avstand fra farlige katter i førjulstiden. Eller det vil si, alt var i rett høyde før all snøen kom. Det var litt skummelt, men det ville vel helst gå bra. Småfuglene var så runde og gode der de fløy rundt og satt seg ned, om og om igjen.
Tankene gikk til alt hva hun håpet året skulle bringe og hun sendte ut bestillinger om fred, arbeid og god helse for seg selv og alle hun var glad i.

Der ute var et vinterbilde så fint at Den urolige moren måtte rope på Den ekte mannen og Hoppegutt. De syntes også at det var en fin start på vinteren og året sett fra kjøkkenvinduet. Ingen av dem hadde sett småfuglene på så nært hold på mange år og Hoppegutt løp for å se nærmere på det lille livet der ute med kikkerten sin.

Hun håpet at det nye året ville arte seg like vakkert og rolig som bildet utenfor viste henne, at det ville bli like spennende som fuglene kanskje måtte ha det i vente på katten og at deres egne små vinger skulle få fly fritt og lett over alt det fine.

Pluss mye mye mer. I kveld skulle hun skrive en liste over alt hun ønsket å oppleve i året som kom, alle mål hun hadde lyst til å sette seg. Det skulle stå nedskrevet så hun kunne lese det til neste år.
Snart skal hun lese hva hun og venninnen hennes hadde for noen ønsker i fjor.

Har du mål og ønsker for det nye året?