torsdag 28. januar 2010

Litt i det blåDette er en svevedag. Den urolige moren svever fordi det er nye tider, fordi hun har med seg så mye verdifullt fra gamle tider, fordi hun er sammen med Den ekte mannen opp i flyet hans og svever litt sammen med han selv om beina og kroppen hennes er trygt på bakken. Heldigvis.
Hun svever også fordi Hoppegutt var så fin da han dro på ball og for at de lo hele veien fram dit av at han muligens hadde en fisk i den ene skoen. Ikke Sverd da, de forsikret seg om at han var i den skitne bollen sin før de dro, men en slags fisk måtte det være som lå nede i der og tok opp plass. De var helt sikre. For det er litt rart at en sko plutselig bare blir for liten mens den andre passer fremdeles?

Den urolige moren svever også fordi Mumlejenta har fått så fint rom og fordi alt alltid ordner seg til det beste. Et lite svalestupsvev ekstra for akkurat det. Mammas lille Mumlis er så søt der hun vandrer omkring i sin dagspysj eller hva de nå skal kalle teletubbyplagget som passer perfekt til godjenta. Lilla og mykt omgir hun seg med katter og kreativitet, nesten som en liten miniheks. Det er så fint.

Det er mer å sveve for også. Snart er det helg og snart er det venninnebesøk og vin og nattevåk og moro for voksne jenter. Sånt har hun ikke gjort på lenge og da er det på tide.

At ting svever i det blå er bare fint. Det er spennende og det er helt sikkert sunt. Det finnes nok skikkelser eller tidsskrifter som er enige i det.
I dag har hun et forsont øyeblikk med all sin myehet og kan gå med på at det kan være sunt også, til sine tider.

Hun skal sveve seg inn på kjøkkenet og rydde litt der før hun henter hjem de i Flokken som fremdeles befinner seg i samme land.
Til kvelds blir det kakao og historier fra et ball.

Synes du det er en fin ting å kunne sveve i det blå av og til?